Vårig vardagsrums-makeover

I onsdags fick jag nog av att bara ligga på soffan och känna mig oduglig i mitt ack så välsignade men opraktiska tillstånd, så jag ringde mamma och bad henne komma och hjälpa mig att förverkliga några av mina inredningstankar jag länge haft för vardagsrummet.

Vårt vardagsrum är riktigt stort, men inte särskilt praktiskt och saknar möjligheter till lösningar så fort man blandar in en teve. Hade jag fått välja hade vi ju skitit i teven och satt den i ett annat rum, men nu är vi ju två vuxna människor i hushållet, så jag fick göra en kompromiss. Här nedan ser ni före-och efter bilden. Känner att rummet fick mer ”mening” och blev lite mer logiskt än det var innan. Sofforna grupperades och skapade en naturlig bas och samlingspunkt i rummet, de vackra stora fönstrens blev fria från soffryggar och släpper in maximalt med ljus. Monsteran fick flytta ut från matsalen och in i det ljusa vardagsrummet, får se om jag blir tvungen att flytta den från fönstret dock. Teven hamnade vänstra, inre hörnet och syns inte i bild, och den tomma(?) Billy-bokhyllan fick söka sig nån annan stans. Idag bytte jag dessutom kuddöverdragen till soffkuddarna, och resultatet blev precis sådär fräsch och vårigt som jag ville ha det. Där teven stod tidigare hamnade den vackra byrån som mamma målade om åt mig när jag väntade Elmer, och på den några tavlor och nyplanterade suckulenter. För tillfället är jag nöjd, men jag har tänkt mig en liten tavelvägg ovanför den grå byrån i framtiden. Mattan, som vi varit väldigt nöjda med under de murriga vintermånaderna bytte vi ut mot en ljusare variant som direkt gav mer ljus åt rummet, mycket enklare att variera soffkuddarna med den mattan, får man ju konstatera…. Nu är bilderna rätt mörka, men ni förstår grejen. 🙂 Vad tycker ni?

IMG_6449IMG_6454IMG_6451

IMG_6452

En reaktion till “Vårig vardagsrums-makeover

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s