Guld för mig

När man bor i en annan stad än sina föräldrar blir det alltid lyxtid när man träffas. Jag är så bunden till mina rötter att jag vantrivs lite med att bo så ”långt” ifrån dem. Nu är ju Karleby och Jakobstad inte alls långt ifrån varandra, tvärtom tycker jag det är riktigt skönt att köra fram och tillbaka till jobbet, men det här med att bara springa över till mommos på en ”kopp te” eller slinka in för att hälsa på när man går förbi på vagnpromenad, det existerar inte och jag har sakta accepterat att det nog aldrig kommer göra det heller. Därtill njuter jag även extra mycket av spontana cafébesök, som det vi gjorde förra helgen med mor, far och systeryster på Robert’s Coffee. IMG_6488

Elmer stormtrivs på caféer, och perfekt nog finns det fruktskålar på Robert’s, annars hade det nog blivit lite väl mycket glass för hans del.

IMG_6515

Vi lät honom smaka på Marias nygjorda svartvinbärs- och citronsorbeter, och han fullkomligt älskade dem. Såklart. Har ni inte testat gelaton på Robert’s ännu ska ni göra det! Den är to die for! Alltid färsk då den går åt som smör i solen, och en ny sats räcker på sin höjd några dagar då glassgästerna finns i överflöd, både små som stora. Mina favoritsmaker just nu är helt klart Salt Peanut, Pistage, Lakrits och kokos. Chokladen och citronsorbeten tackar jag heller inte nej till och vaniljglassen smakar inte som någon vaniljglass du hittar i mataffären!


Haklappen glömdes såklart hemma, tur att det finns tvättmaskin!

IMG_6597
Två av Elmers stora idoler på denna jord. Mommo och moffa. Han är så trygg, den här typen! Till stor del tack vare dessa två som varit med honom så tidigt och som ständigt ger honom sin odelade uppmärksamhet. Bästa, bästa ni. ❤

IMG_6581

Alla foton tagna av syster Anna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s