Hb 99

Dagen har gått i vilans tecken. Var till rådgivningen i morse och fick ur mig en del tårar och en del funderingar och nu har vi bokat tid till förslossningsrädslopolikliniken (finns det inget kortare namn än det,  förutom det finska ”pelkopoli”?!). Må jag nu få någon klarhet i hur jag vill göra med förlossning, och få svar på alla frågor som trycker på. 

Sen fick jag veta att mitt hemoglobin låg på skrämmande låga 99! Inte så konstigt att jag inte orkat något och att inget känns särskilt genomförbart nuförtiden. Viljan finns men orken är bortblåst. Saken är ju bara den att jag är så rädd för hur järntillskotten påverkar min stackars mage så jag har bara klängt mig fast vid mammatillskotten och kreuterblodssaft. Magverksamheten är ju redan nästintill obefintlig så jag vågar knappt ta något annat. 

Ni som haft lågt hb och känsliga magar, vad har hjälpt er? 

23 reaktioner till “Hb 99

 1. Yep, helt samma. Hade hb 92 igår. Fråga på apoteket efter de starkaste järntabletterna. Nu väntar jag bara på förstoppning, jei!

  Gilla

  1. Uschdå! Skrämmande att vara så trött.. Men jag vägrar ta starkare piller, just pga förstoppningen, har såna problem med magen från förr att jag int vågar göra det värre! Men har förstått att de ska finnas nå alternativ som e snällare mot magen..

   Gilla

 2. Maltofer räddade mig. Jag har en förskräcklig mage (den är horror) och Maltofer funkade bra. Jag fick ingen förstoppning, ingen diarre’, inga kramper i magen…
  Hoppas du hittar nåt som funkar åt dig!

  Gilla

 3. Boostade med bl.a. persilja (varje dag, broccoli o nu som då leverkorv och fick upp det utan tillskott. Viktigt att få i sig c-vita också så att kroppen kan ta upp järn. 🙂

  Gilla

 4. Ja fick int åpp e me naating. He vaija heila tiide ter millan 95-102 😏 fick ge upp mitt vegetariska liv fö ti få liiti järn i me genom kött. Ja reagera på kreuter saft å fick håål maga ååv järntabletter. Broccoli å persilja 💪 h. Sarah

  Gilla

 5. Mitt Hb var sist 93. Så jag fick höja dosen till 2 tabletter/dag.
  Jag tar Nokkosin och har inte märkt att magen ändras med dem. Nokkosin sägs ju också vara de skonsammaste för magen eftersom det är naturpreparat. Till skillnad från t.ex Maltofer som är kemiskt framställt. Hoppas du hittar något 🙂

  Gilla

  1. Tack för tipset! Köpte igår något som hette Järnsaft Naturell från Vegana i Jakobstad. Helt naturligt framställd den med.. så hoppas på att den skulle ge resultat!

   Gilla

 6. Har du testat Valioravintos flytande järntillskott? Jag är jättekänslig mot järntillskott men den funkade! Man behöv ju inte ta full dos.

  Sen åt jag spenat, persilja och apelsiner (c-vitamin hjälper kroppen att ta upp järn ur kosten).

  Gilla

 7. Obsidan tar jag. Har inte gett mig förstoppning, snarare åt andra hållet xD men hellre lite lös mage och orken tillbaka faktiskt! Tycker nog du ska prova med nåt järntillskott. Sen finns det ett knäckebröd från Mjällom som heter ”järnrike” som är fullproppat med järn! Smakar inte blod trots att det innehåller blodprotein. Det har jag köpt på CM i Jeppis. Hoppas du får upp ditt hb på nåt vis! 🙂

  Gilla

  1. Jo! Tusen gånger hellre lös mage! Ska testa ifall det jag har nu inte hjälper. Är lite rädd för dendär tanken på blodbröd… låter så läbbigt.. 😀 Vad är det för blod?

   Gilla

 8. Efter förlossningen hade jag hb 72 och jag tål inte alls järntabletter pga av tarmsjukdom. Men jag fick opp hb med nässelte, persilja och kreuter. Ta också extra c-vitamin, det gör att kroppen tar bättre upp järnet. I vår när nässlor, björklöv, svartvinbärsbladen knoppar skall du plocka och torka. Så har du ett super te att dricka före och efter förlossningen. Lycka till!

  Gilla

 9. Har ingen problem med hård mage men hb var 106 och jag prova obsidan, fick allt annat än hård mage.. var tvungen och avsluta dem för att ja int orka flytt in på vessan..

  Gilla

 10. Hade också hb på 100 vid senaste kontrollen och har haft problem med magen redan innan, så var inte så pigg på jätntaböetter jag heller. Men numera finns det järntabletter som ska vara skonsammare för magen, fråga på Apoteket! Min har faktiskt nästan fungerat bättre sen jag började åta vågar jag påstå…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s