Är jag fräck nu? 

Igår fick jag ett infall. Precis som när jag var gravid med Elmer tog jag fram de få penslar jag kunde hitta här hemma och eftersom jag inte fann någon vattenfärg så plockade jag fram lilla lagret med Vintage Paint och började måla, saknade dock de smalaste penslarna så alla konturer har jag dragit med en tandpetare doppad i färg… Jag har aldrig varit en frihandsmålare, min farfar målar av landskap och är fantastiskt bra på det, och jag antar att det här med att måla av saker har blivit det jag trivs med, om jag nu någon gång kommer mig för att måla, vilket sker väldigt sällan numera.

Jag har alltid älskat Mrs.Mighetto-målningarna, de för tankarna till sagoland där allt är möjligt. Skulle jag kunna hade jag köpt allihop, men de är väldigt värdefulla och plånboken säger allt för ofta stop. Men igår fick jag för mig att måla inspirerad av Around the Glade, som är en av målningarna i deras nyaste kollektion. Jag lämnade bort fåglarna och efter att jag skissat av rådjuret så gjorde jag resten för fri hand utifrån vad jag mindes från originalet. Här kommer resultatet som troligen får hända i lillans rum.

Nu är frågan, är det fräckt att måla av ett original på det sättet?  För att man drar sig för att köpa originalet, men ändå gärna hade målningen på väggen? Vet att det är långt ifrån en exakt kopia, men i det stora hela så följer ju målningarna samma linje ganska exakt. Även om jag är nöjd med vad jag gjort, så känner jag mig ändå lite kluven kring om jag faktiskt kan njuta av något jag försökt efterlikna så mycket? Vad tycker ni?

wp-1492108761103.jpg
Det fantastiska originalet från Mrs.Mighetto.

8 reaktioner till “Är jag fräck nu? 

 1. Int e du fräck alls. Sålänge du inte trycker upp kopior och börjar sälja dem under eget namn utan att ange att det är någon typ av hommage till konstnären i fråga. 😊

  Gilla

  1. Haha! De sku jag aldrig drömma om att göra! 😀 Känns ändå så snopet på något sätt, men jag kan påsant int måla om int jag får måla av något! 😀 Har aldrig kunnat!

   Gilla

 2. Good try och det blev eb personlig kopia så du kan vara nöjd. Lår akvarellfärgen flyta skall jag säga som har svårt med flytet. Sen bara till att du har bra akvarellpapper. Archer tycker jag om och så skall du ha riktiga akvarellfärger ett dussin olika räcker långt. Finns i plast eller plåtaskar. Litet handledning på och du kan. Lycka till.

  Faffa

  Gilla

 3. Jättefin tavla! Och inte alls fräckt. Den är ju inte ens någon direkt kopia utan mer din version. Jag ”kopierar” också massa med ideer som jag hittar på sociala medier etc till mina pysselprojekt och tycker iaf det är riktigt okej 🙂

  Gilla

 4. Wow, den blev ju jättefin! Såna kunde du ju hur bra som helst sälja om de inte var ”kopierade” alltså. Tror inte jag skulle klara av att måla så där bra ens om jag målade av något. Svårt att tro att du inte skulle kunna måla annat än då du målar av något! Tycker inte alls det är fräckt att måla av så där för eget bruk, det mesta blir nog kopierat i något skede. 🙄

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s