Årets påskägg och en gravidlista

När är beräknat födelsedatum?
✰ Innan första läkarbesöket sattes datumet 15.7, tog det med en nypa salt eftersom jag hade absolut ingen aning när jag haft ägglossning på grund av oregelbunden mens. Första läkarbesöket i vecka 6 uppskattade datumet till 11.7, och det i vecka 17 beräknades till 9.7, samma sak gällde även på den så kallade rakenneultran några veckor senare, så det håller vi fast vid. Jag fyller själv år 14.7, men så länge vill jag helst inte vänta! 🙂

Var graviditeten planerad?
✰ Jodå, vi hade hoppats på ett plus några månader innan det dök upp på stickan.

När berättade du om graviditeten?
✰ Jag berättade ganska tidigt, på grund av illamående, redan i vecka 6 tror jag familjen fick veta, och ganska snart därefter publicerades det på bloggen.

Hur många barn vill du ha?
✰ Vi har, både jag och Tony konstaterat att det räcker med två barn. Det känns så komplett på något vis. Dessutom vill jag inte vara gravid en gång till. Två gånger räcker!

Tätt ihop eller långt isär?
✰ Tätt ihop, obviously, när lillasyster kommer så ligger det ganska exakt 1 år och en graviditet mellan dem. Vi ville ha det så.

Har du oroat dig mycket under graviditeten?
✰ Mycket. För mycket antar jag. Inte alls med Elmer, denna gång desto mer. Man är på något sätt mer medveten om allt som kan ”gå snett”. Dessutom har jag ju fler anledningar denna gång nu när jag vet att kroppen inte riktigt mår som den ska..

Hur har graviditeten känts hittills?
✰ Toppar och dalar. Mest dalar. Mådde illa i början, jobbade en stund och blev sedan sjukskriven igen på grund av för mycket sammandragningar. Ur en annan synvinkel så känns det ju underbart att veta att vi ska bli 4 och längtan efter lillasyster är enorm redan.

Gillar du att vara gravid?
✰ Nej, inte alls. Tror jag haft två-tre veckor under båda min graviditeter då jag känt mig fin, och mått bra sådär fysiskt och psykiskt. Utöver det här med graviditet inte riktigt min femma.

Har ni tagit reda på vilket kön det blir?
✰ Ja! Det bra helt omöjligt att hålla sig från det! Vi är båda för nyfikna, dessutom gillar vi att få förbereda oss lite, och även om vi nu med största sannolikhet vet att det är en liten tjej därinne är vi ju nog också inställda på att det kan vara en lillebror, ingenting är 100%.

Hur tänker du kring förlossning?
✰ Tror att jag kommer skriva ett skilt inlägg om det..

Hur tänker du kring första bebistiden?
✰ Är nog inställd på sömnlösa nätter med ännu ett kolikbarn, amningssvårigheter som leder till flaskmatning i princip från början, och en avundsjuk storebror. Upplevde ingen babybubbla med Elmer heller utan började njuta först där efter 5-6 månader..

Har ni bestämt namnen sedan innan?
✰ Japp! Men det håller jag hemligt än så länge, troligen blir det en liten M. 🙂

18009637_10154649407793121_2126872141_n
Bland sopborstar och småklänningar, i full färd med rensningen av lillans rum.

En reaktion till “Årets påskägg och en gravidlista

  1. Tycker det är så skönt att andra också vågar säga rent ut att man inte njuter av att vara gravid (trots att man förstås längtar efter barnet). Folk blir chockade då jag konstaterar att jag inte alls njöt de första 4 månaderna med bebis i världen. Vi hade också kolikproblem å amningsproblem, så känner igen mig mycket i det du skriver! Jag hoppas ändå på ett syskon, och är förberedd att få kämpa på samma sätt en gång till. Stort lycka till med lillasyster!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s