Hej vecka 31!

Igår inleddes vecka 31 med lillan. På min app står det att barnet i slutet av denna vecka kommer väga ca 1,76kg och vara 37cm lång. Organen är färdigutvecklade så i princip behöver babyn bara gå upp i vikt. En liten minimänniska redan, med andra ord. Det kan man lugnt säga att märks! Jag minns jag sa att det här är en lugn en, som inte gör mycket extra väsen av sig och knappt sparkar, alls. Hjälp så jag får äta upp det nu! Hon är seriöst värre än Elmer, en riktigt liten crazykid alltså! Sparkarna kommer ofta och hårt, hon boxas än hit, än dit och slår kullerbyttor och volter så det förslår. Man märker att hon har det lite trångt också för allt som oftast sträcker hon på sig och man känner en liten fot eller hand löpa längs insidan på magen uppifrån och ner, eller tvärtom.
Mysig och galen!

Lite över 75% av graviditeten har passerat, 68 dagar kvar till BF!

Själv börjar jag bli riktigt trött, det känns verkligen att kroppen är tyngre, och att hemoglobinet är lågt. Sammandragningar och det tidigare okända fenomenet foglossningar har blivit (o)kära vänner som ständigt finns där, och jag skulle kunna sova
i flera dygn, men ändå inte eftersom jag ligger vaken om nätterna och vrider mig för jämnan då jag inte hittar den där förbannade sömnen. Myrkrypningarna är också ett faktum och det är HEMSKT! Kan varken sitta eller ligga ner utan att det börjar dra och krypa i benen, verkligen jättekul när man vill sova eller i allmänhet bara ligga och ha lite soffmys med mannen innan läggdags…

18254299_10154687721288121_1837015253_n

Jag äter gärna sånt som är kallt och fräscht, halvfrusna bär, gärna jordgubbar, isglass, grekisk yoghurt med färsk passionsfrukt och kiwi. Sen kommer dagar då jag enbart lever på smörgåsar då det ryms så lite åt gången i magen, och då ska det helst vara med kalkon, smältost och gurka på, och självklart rostat. Banan och ekologisk crunchy jordnötssmör är en annan favorit, och varm choklad! Som ni märker lite i båda ändorna av näringskedjan. Den allra största favoriten har sen någon månad tillbaka gjort en kär återkomst – isbitar! Jag äter så mycket is, och ja äter, som i, fyller glaset med is, sprutar på lite citronsaft, fyller upp resten av glaset med vatten så att isbitarna ska bli lite slätare och mer lättuggade, och så mumsar jag på. Någon annan som ätit/äter is som om det inte finns någon morgondag?

En reaktion till “Hej vecka 31!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s