Baby på g? 

Att jag haft sammandragningar har ju varit ett allmänt känt faktum eftersom jag varit sjukskriven pga av dem sen mars månad. För fyra dagar sedan ändrade dom dock karaktär en smula, och har gravis blivit både intensivare och smärtsammare för varje dag. Så fort jag rör på mig, oavsett om jag sitter eller står, så blir magen hård som en stenkula och det spänner ordentligt, oftast så jag får stå sådär lätt framåtlutad. Ibland går spänningen även ut i ryggen och bildar ett järnbälte runt magen. Trycket neråt är också kraftigare än tidigare och i nedre delen av magen har jag stundvis en molande värk. 

Nu är det inte så att jag går runt och förväntar mig att en för tidig förlossning ska vara igång. Att föda i v. 34+5 känns lite väl tidigt om jag själv får bestämma, och jag tänker att allt obehag jag upplever är kroppens sätt att förbereda sig, that’s all. Men visst blir man lite skärrad när barnmorskan jag pratar med på förlossningen, när jag igår kväll ringer dit för rådgivning, säger att ”kommer hon så kommer hon, vi försöker inte stoppa det mer efter 35 fulla veckor”. Jag ligger med andra ord liiite på gränsen, samtidigt så tror jag ju inte att hon kommer ännu, men att denna graviditet går hela vägen till bf – det har jag lite svårt att tro.. 

Kanske jag borde börja packa domdär väskorna trots allt..

Ni med två eller fler barn, vilken vecka födde ni andra barnet, hur förberedde sig kroppen och hade ni haft känningar dagarna före? 

Har förresten äntligen hittat ett par byxor som inte spänner någonstans! Har haft stora problem med byxor denna graviditet, oavsett byxstorlek har byxorna spänt och varit obekväma i nedre delen av magen, eller precis där resårkanten tar slut. Dessa fick jag hem igår och som namnet säger ”Once on never off pants” från supermärket Boob så har jag bott i dem every since. Dessa underbara i lyocell kommer få följa med till BB när det är dags, och efteråt är det bara att vika ner resårmudden och bära dem som vanliga mjukisbyxor. Så.sjukt.sköna. Skämtar inte! 

8 reaktioner till “Baby på g? 

 1. Jag hade mycket sammandragningar med 2an. Från halva ungefär. Jag var öppen 2 cm vid ultrat i v 36. Efter denhär hade jag regelbundna verkar på kvällen, men det gick om. På extra koll pga av högt blodtryck i v 37+nånting var jag 4 cm öppen och de gjorde hinnsvepning men ville inte lägga igång på riktigt innan fulla 38v. Hade då också regelbundna sammandragningar den kvällen och kvällen efter. Lillasyster föddes sen i raketfart så länge pappa parkerade bilen! Hade innan hon föddes bara varit vaken 1,5 timme. Hade inte tagit de myckna sammandragningarna på så stort allvar då de ju som du säger bara e kroppen som förbereder sig. Hade sammandragningar kvällen före hon föddes men inte värst regelbundna och tänkte jag sover bort dom… tji fick ja! Lycka till sen då det är dags!

  Gilla

  1. Oj wow, har hört om raketförlossningar utan desto större förvarningar, min lillasyster hade också extremt bråttom ut och förlossningen startade bara sådär pang på! Tycker du att kroppen hann med eller kändes det som att du inte hade kontroll? Hur stor är åldersskillnaden mellan ettan och tvåan?

   Gilla

   1. Då vi väl kom till Kokkola hade jag nog ingen kontroll! Kroppen skulle nog då bara ha ur ungen! Otroligt hur snabbt huvu hann med ändå. Då pappan kom in hade jag redan klippt navelsträngen, satt mig upp och tagit upp tösen. Det är 1 år och 4 månader mellan kidsen.

    Gilla

 2. Med första barnet hade jag mycket sammandragningar och låg inne på BB i veck 27 för att få stopp på dem. Var in en gång i vecka 32 för att stoppa dem också. Alla sa att jag kommer att föda före bf och jag hade börjat öppna mig före bf också men nej, han kom i vecka 42+2 efter en lång förlossning! Tvåan hade jag inte lika mycket sammandragningar med men öppnade mig ganska tidigt. Hade sammandragningar som inte gjorde ont under en dag och på kvällen la det igång på riktigt, vecka 40+3. När vi kom int var jag helt öppen så det gick snabbt. Med trean hade jag några nätter från och till med onda sammandragningar innan det i vecka 40+4 kom igång på riktigt.

  Gilla

 3. Jag var sjukskriven med för mycket sammandragningar. Alla som undersökte mig sa att de kommer gå fort och troligtvis behöver jag inte gå fullt ut. Lillebror kom i v.42+0 efter att de tagit hål på hinnor. 😣 men förlossningen gick snabbt! 2 h! 🙂

  Gilla

 4. Andra barnet föddes i vecka 37+3. Det började med att vattnet gick en tidig morgon och vi åkte in. Jag var öppen 3 cm men hade absolut inga känningar av en förlossning. Den blev igångsatt några timmar senare för att jag fick feber som kom och gick hela tiden.

  Gilla

 5. Jag hade massor av sammandragningar i min andra graviditet och var sjukskriven. Min livmoder var ”lättretad” tyckte läkarna och det var den. De hade svårt att känna hur babyn låg eftersom minsta beröring skapade sammandragningar och magen blev som en hård kula för att inte tala om det där trycket nertill….
  Veckan innan vår pojke föddes var det plötsligt lugnare med sammandragningarna. Jag sov superbra de sista nätterna innan och hade underligt ro i kroppen, kände mig megaharmonisk dagarna innan. Han föddes i 39+ 5. Förlossningen var en dröm, väldigt lätt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s