Tid på tumis och fullkomlig egentid

Idag tog jag och lillgumman en tumistid till Jakobstad för att pröva lyckan på Storloppis som ordnas varje måndag under Jakobsdagarveckan, något jag starkt förknippar med sommaren. Idag lyste solen dock med sin frånvaro och storloppis bokstavligt talat regnade bort, så det blev inte mycket till loppis för vår del. Vi satt mest i väntrummet på pappas jobb, jag och M. Och efter det gick vi tillsammans med min mamma på kaffejakt och landade på Kaffia där jag åt världens godaste Nutellacheesecake. MÅSTE testas! 

M fick träffa några av säsongens Jarokillar i väntrummet, och charmade dem verkligen. Den nye spelaren från Grekland berättade om att i deras kultur är barnet endast med mamman och pappan de första 30 dagarna, och jag blev så fascinerad över hur det är från land till land. 

Hittills har vi plötsligt en liten Skalman i huset, en som mest bara sover eller äter. Så även idag när hon åt innan vi körde iväg mot Jeppis, fortsatte sova under snabbvisiten inne hos min mor och far, och vidare i väntrummet hos pappa i väntan på min mor, och sen när vi senare flyttade över henne i vagnen i jakt på café. 4,5h i ett streck. 

När vi kaffat tyckte min mamma att jag skulle passa på att gå en sväng på stan ensam, och jag som var i stort behov av praktiska toppar tackade inte nej, så jag körde hem mamma och M och spenderade sen 2 timmar av ljuvlig egentid genom att rota bland Lindex och KappAhls REA. Fann ju såklart inget annat än barnkläder men på onsdag, när storloppis tar revansch, då tänker jag ge det ett nytt försök. 

Med andra ord – hett tips: på onsdag blir det nytt försök med Storloppis i Jakobstad. Mellan 9-16 gäller det. Regnar det som idag så är dom i parkeringsgrottan. Så för er som missade det idag (jag)  kommer detta som en suverän chans!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s