En titt i Elmers rum

Igår hade Elmer lyxen att spendera dagen i Rödsö, jag hade stort behov av att få upp mjölkproduktionen igen då jag känt att den sinat lite på senast då jag inte hunnit pumpa så ofta som jag skulle behöva, så igår har jag minsann jobbat på det.

Som med så mycket annat så blir ju huvudet även lite rensat när du har tid att andas, och allteftersom jag drog mina djupa andetag fick jag lust att göra om i Elmers rum lite. Här kommer en liten titt…

Från att ha haft sängen i bortre hörnet fick den igår flytta till vänster i stället. Vet att sängen borde vara det första du ser när du stiger in i ett sovrum, men eftersom vänster vägg upptogs i så stor mån av dörren när den öppnades, och på så vid gjorde att man inte kunde ha lekyta där, så fick sängen flytta dit istället, nu blev rummet mycket mer öppet.

Vid fotändan av sängen rymdes Elmers leksakskök. Använde en S-krok och hakade fast den i sängen och satte dit en korg för att han ska ha enkel tillgång till sina frukter.

Sängen, som jag köpt begagnad och målat upp med vintage paint gör sig perfekt med dessa lakan. Mighettotavlan fullbordar cirkuskänslan. 😊

Intill sängen finns en korg med de mjukisdjur han oftast vill sova med förutom hans favoritnalle, och en tygpåse dit jag gömt några godnattsagor som jag kommer variera allt eftersom.

Här i hörnet, där sängen nyss stod, vill jag ha en myshörna. Någon stor fluffig kudde eller en myspöl att sitta och läsa böcker i, en sänghimmel vore inte helt fel heller, skulle vara SÅ SNYGGT!

Hyllan fungerar som lekdaksslukare. I de grönvita korgarna ligger Duplo, samt en låda fylld med lite det ena och det andra som inte har en exakt plats. Uppe till höger är Little People-figurer i en korg och hans älskade Cars-bilar (”Kajsbilar”) står fint uppradade. På vägghyllan finns hans fylla-i-bok, och lite annan utfyllnad. Vill så desperat få in mer färg i hans rum att jag tog en rulle Marimekkos presentpapper och gjorde en tavla av det.

Elmers rum är rätt så liten, så jag drömmer om praktisk, mångfunktionell och smart förvaring som skulle underlätta hans lekstunder. T.ex. utdragbara lådor under sängen med förvaring och som sen kunde användas som lekunderlag. En ny matta skulle också vara på sin plats, känner att denna faller så platt i ett annars väldigt kontrastrikt rum. Ena väggen skulle jag vilka tapetsera eller måla i passande tivoli-tema. Och så en myshörna där i hörnet med en sänghimmel och något mjukt att sitta på.. Men allt har sin tid, vi har ju kommit en bit redan.

Finns här annars någon som vill sälja sina Cars-prylar åt mig? Elmers födelsedag närmar sig, och Cars hör verkligen till favoriterna. 😊

2 reaktioner till “En titt i Elmers rum

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s