Från pärm till pärm

Hemma hos oss slukar vi böcker, så till den grad att om böcker var ätbara, hade vi kunnat livnära oss på dem i veckor. Elmer har, likt sin mor, i rätt tidig ålder visat stort intresse för böcker, och det har inte varit så stor skillnad på om det är pekböcker eller böcker med text, så länge det finns trevliga bilder som triggar igång fantasten.

Rasmus family by Sofia Ylimäki Photography -082

Här hemma läser vi fortsättningsvis pekböcker, och böcker som engagerar läsaren, men också helt vanliga sagoböcker har börjat intressera, och trots att de innehåller lite mer text, följer Elmer med under hela sagans gång. Vissa gånger har det hänt att jag förkortat, eller lyft fram det mest relevanta, för att göra det mer spännande och lättare för honom att följa med, men ofta läser jag bara rakt av. Det händer också att Elmer självmant tar en lite tjockare bok och sätter sig i soffan och bläddrar fokuserat, blad för blad, samtidigt som han länge kan sitta och titta på en detaljerad bild, som om han tog in allt som hände där, för att sedan bilda små fantastiscenarion i sitt huvud.

Rasmus family by Sofia Ylimäki Photography -084
Men nu undrar jag, eftersom urvalet på böcker är så stort därute, vad rekommenderar ni till en tvååring som är rätt tidig i sin språkutveckling. Vad brukar ni läsa, och vad har era barn för favoritböcker?

Rasmus family by Sofia Ylimäki Photography -085
Foton: Sofia Ylimäki-Lindqvist

PS. Glöm inte att delta i Polkuped-giveawayen ett inlägg neråt!

4 reaktioner till “Från pärm till pärm

 1. Har också en bokslukare här. Jag har utnyttjat bibban flitigt- gratis och man får mängder. Dessutom bra få man snabbt lär sig vad dom blir omtyckt. Då jan nan köpa sådant hem om man vill. Då han var 2 år minns jag att Mulle Meck var storfavorit. Dom med lite text (Bilar, Flygplan, Racerbilar och vad de nu heter). Totte var också bra. Böcker av Catarina Krusvaal gick alltid hem, underbar illustrationer! Guldlock och Böckerna Bruse läste vi jättemycket.

  Gilla

 2. Halvan böcker, castor böcker, ingrid, jan lööfs bilderböcker och gruffalon till exempel. Vi läser också mycket och jag älskar det. Härligt med bokmalar. Har ni nån bibba i närheten så kan ni ju kolla efter nya favoriter också där?!

  Gilla

 3. Ludde böckerna var jätte populära här vid två-års åldern, vi läste dem så många gånger så till sist kunde sonen sitta å ”läsa” åt sig själv, såå gulligt!
  Bibban har räddat oss många gånger, roligt program punkt för dagen och nya böcker att ta med hem. 🙂

  Gilla

 4. Här har vi också bokslukare, tyvärr börjar M&A bli så stora att de gärna ligger i sängen o läser själva före läggdags.. När de var i Elmers ålder läste vi mycket Kaj-böcker, Pettsson, Mamma Mu, Alfons. En stor favorit var också böckerna om Ture. Vi lånar alltid stora lass med böcker på bibban, går enkelt att förnya via nätet och iaf i Jakobstad har de inte förseningsavgift på barnböcker 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s