Lärdomar

Såhär i vecka 18 (17+2) har man kommit till insikt med en del saker:

– Frågor som ”ser jag tjock ut i den här” existerar även som gravid, det är nämligen stor skillnad på kläder man tidigare burit, vissa smickrar bulan, vissa gör att bulan ”försvinner”, men gör i stället att man ser ut som om man levt på munkar de senaste månaderna.

– Man blir nog aldrig riktigt van med att något ”tar emot” när man böjer sig för att knyta skorna, kramas med mannen osv.

– Försök dig inte på att gå omkring och dra in magen – det blir inte snyggt alls, även om det funkade förr. 

– Man kan i princip bo i ett mamaband – alla borde ha ett mamaband, gravid eller ej! 

– De noppiga kläderna du i din nygravida iver fyndade på loppis, och praktiskt taget räknade dagar tills du skulle få fylla ut är plötsligt det sista du skulle sätta på dig – mammakläder eller ej, de var fula då, de är fula nu – du var bara lite hormonhög då. 

– Du vädjar till kroppen att hemoglobinet ska höjas – det sista du vill ha är dedär järntabletterna som enligt alla gör magen till en sten.

– Gravidkudden flyttas från oanvänd på golvet, till något som kompletterar sängen, och nattsömnen.  

Bilderna nedan, v.7-v.18. Jag saknar nästan min gamla kropp redan, den var mysig, och den gjorde det jag bad den om. Dagens kropp är också mycket mysig, men kommer i ett set av irriterande klianden på mage och bröst, rörelser(både härliga och mindre härliga sådana) från magen och framförallt, låååångsammare rörelser. 

Men nog är det ju härligt att vara gravid ändå! 
    

7 reaktioner till “Lärdomar

 1. Hej Sara!
  Kul att följa med din graviditet även om det nu med en 6 veckors bebis känns som om allt med graviditeter skulle få dra till en annan planet ett tag, man blir ju lite trött på det efter att själv gått omkring med graviditetstankar och diskussioner i 9 mån. Du har ju så fin liten mage tycker jag som själv var såå mycket större å gick upp mycket i vikt….
  Då jag läste att det kliar på magen så kom ihåg att dricka mycket vatten. Jag försökte med alla olika salvor (bara naturliga som t.ex. kokosfett) men så sa barnmorskan att jag skall dricka mycket vatten och jag tycker att det hjälpte (men sen hade vädret också betydelse då det var vinter och kallt var det värre)…. så mitt gravidtips drick mycket vatten!
  Ha det gott vännen och njut av nuet!
  Kram ❤ Annika

  Gilla

  1. Tack fina du för tipset! Har själv provat med den feta bivaxkrämen som vi har, och den har lindrat till nätterna, men nu ska jag börja hinka vatten också! 🙂
   Blev så glad att höra att Eliahs lillebror tittat ut! 🙂 Hoppas vi ses snart! ❤

   Gilla

 2. Nå voj skrutt, det är ju nog knepigt också att köpa via nätet. Du får nog lämna tillbaka allt det som du inte är nöjd över och absolut inte kommer att använda den 15:e!

  Gilla

  1. Linn! 🙂 Alla kläder jag köpte av dig (förutom shortsen såklart) har använts flitigt! Är så glad över allt extra du skickade med, det var verkligen ett survival-kit jag fick. Syftade på plagg jag köpt på loppisräder jag gick mina första dagar som preggo, så du får absolut inga kläder tillbaka, int fast du skulle vilja! 🙂

   Gilla

   1. Nå, bra om en del iallafall går att använda 😉 (vet nog ett en del av det jag kastade med ” på köpet” var på gränsen till användbart men att du får bedöma det själv) . Hittade hit via länk på som ploppade upp på fb flödet som många gemensamma vänner gillat eller kommenterat på fb 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s