Han som plötsligt började upptäcka världen

Tisdagen den 8e mars, samma dag som min syster fyllde år, så bestämde sig Elmer för att självmant svänga sig från rygg till mage. Och plötsligt gör han inget annat, är alldeles över mig av förtjusning, men samtidigt har dagarna som följt varit rätt tunga. Han blir nämligen otroligt lätt frustrerad då han sen märker att han inte slipper någonstans. På golvet har han börjat dra sig fram, med millimetrar i gången, samt snurra runt på ställe i en cirkel, men det är ändå inte tillräckligt för att hålla honom nöjd någon längre stund.

Blöjbytena är alltid som små gympapass numera, både för mig och för honom. Så fort blöjan åker av så hinner jag bara släppa honom för en sekund för att veckla ut nya blöjan, och så har han svängt sig. (Byter oftast på golvet nuförtiden, orkar inte gå till skötbordet i hans rum).

12822094_10153547219213121_1474926547_n

Till de nya färdigheterna hör också att han börjat lära sig att stoppa tutten i munnen själv. Han har länge fumlat med den men aldrig förstått hur man ska sätta i munnen för att sedan släppa den, till och med att han gör det i sömnen numera, vilket är jätteskönt. Så jag har börjat ha för vana att strössla ut några tuttar lite här och var runt honom där han sover, så han lätt hittar en tutt om han vaknar på natten.

Äter gör han också som en häst, han har stor aptit och har hittills inte vägrat något som bjuds, vilket ju är tacksamt, samtidigt undrar jag om jag ger honom för mycket, han äter nästan en hel Piltti åt gången, eller samma mängd egengjord puré.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s