Mammalistan

1. Hur många barn har du, och hur många planerar du att skaffa?
Jag har ett litet busfrö på snart ett år. Tre veckor kvar närmare bestämt. Just nu planerar vi ett syskon, men man kan ju aldrig vara säker på om allt går enligt planerna, om det ens är möjligt. Fick jag bestämma så vill jag nog ha 2, eller 3 barn. 
13020205_10153647237138121_1748614654_n
mini-Elmer

2. Ett redskap/verktyg som är barn/babyrelaterat som är ett måste?
För oss var det nog nappflaskorna. Eftersom amningen aldrig blev till något så skulle vi inte klarat oss utan flaskorna, eller pumpen för den delen där i början, men flaskorna användes ju långt efter att pumpan blivit ett minne blott, och används ännu. Vagnen skulle vi nog heller inte kunna vara utan.

 

3. Något du älskar att göra med ditt/dina barn?
Jag älskar att snooza med Elmer. Finns inget härligare än när han inte längre vill sova i vagnen, men vill sova vidare på en när man väl tagit upp honom. Det är så fruktansvärt mysigt med en tung, varm, liten kropp som andas tunga, trötta andetag ovanpå dig.

14442550_10154027939603121_525509418_n14454054_10154027939528121_1163090205_o

4. Hur har ditt liv förändrats sedan du fick barn?
Hur har det inte förändrats? Sen Elmer kom har jag börjat uppskatta mig själv mer, jag är inte lika hård mot min kropp som jag var tidigare – jag är stolt över vad den åstadkommit och burit på. Mina prioriteringar är annorlunda, och jag värdesätter familjetid och egentid högt. Jag har lärt mig av njuta av de små stunderna, kramarna i soffan med mannen när Elmer väl somnat, ett glas vin en fredagkväll framför en film. Jag har sett mina vänner stanna trots min stora livsförändring, och fått vara tacksam över det hundra gånger om. Jag har lärt mig, ännu mer, att sätta mig och mina egna behov åt sidan för en typ som behöver allt jag kan ge honom, och märkt att jag klarar mig hur bra som helst på det lilla i vardagen. Jag har blivit en så mycket bättre människa sen Elmer kom!

img_5232

5. Favoritbutik att shoppa till barnen och varför?
Måste nog säga KappAhl, Polarn o Pyret och Lindex. Älskar deras barnkläder! De följer trenderna, sätter trender, och erbjuder dessutom både Eco och Sustainable Choice – det gillas!

IMG_3862.jpg

6. Har du alltid velat ha egna barn? Varför/varför inte?
Nej, verkligen inte, det var nog inte förrän jag träffade Tony som jag började överväga barn och giftermål. Hade aldrig kunnat se eller sett mig som varken fru eller mamma, och plötsligt var jag både och.

7. Det bästa som finns med att vara mamma?
Alla leenden, när Elmer säger ”mamma”, sättet Tony ser på mig, känslan av att vara behövd. Stoltheten som återspeglas i Elmers blick när jag lärt honom något nytt. Allt.är.så.värt.det.

8. Något mindre roligt med att vara mamma?
Kolik. Sömnlösa nätter och trots. Men allt sånt är småsaker med den nya grävande känslan av otillräcklighet som kommit i samband med att man blev mamma. Kommer jag räcka till, kommer jag kunna uppfostra honom att bli en bra människa, en god och snäll människa som respekterar sina medmänniskor?img_5793

9. Ditt bästa tips för en ny mamma?
Du vet alltid, alltid vad som är bäst för just ditt barn. Du är tillräcklig för just ditt barn.
Läs mitt gamla inlägg. 🙂

10. Slutligen, visa oss en bild på dig och ditt/dina barn!
IMG_4016.jpg
Kan ju inte lämna Tony utanför 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s